Tsarnajevi lesk: nõuan oma mehe laipa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamerlan Tsarnajevi lesk Katherine Russell
Tamerlan Tsarnajevi lesk Katherine Russell Foto: SCANPIX

USAs Bostonis aprilli keskel maratonil aset leidnud pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatava tšetšeeni Tamerlan Tsarnajevi lesk esitas USA võimudele nõudmise, et ta mehe laip talle üle antakse.

24-aastase Katherine Russelli advokaat Amato DeLuca sõnas, et lese nõudmine on võimuorganitele edastatud, kirjutab Reuters.

FBI ja politsei kuulas Russelli ja ta pereliikmed üle, tegemaks kindlaks, kas ja kuidas neil võis juhtunuga seos olla.

Uurijatele pakkus huvi kuidas tšetšeenidest vennad Tamerlan ja Džohhar Tsarnajev Bostoni maratonil plahvatanud pommid ehitasid ning kes neid selles abistada võisid. Nüüdseks on arreteeritud veel kolm isikut, keda kahtlustatakse terrorile kaasa aitamises.

Võimud paljastasid, et ühest pommijäänusest leiti naise DNAd.

Katherine Russell on pärast juhtunut elanud oma meedikutest vanemate majas Long Islandil.

Džohhar ja Tamerlan Tsarnajevit kahtlustatakse 15. aprillil Bostoni maratonil pommide plahvatama panemises. Selle tagajärjel hukkus kolm noort inimest ning ligi 300 sai kannatada.

Tamerlan Tsarnajev hukkus Bostoni eeslinnas Watertownis politseiga peetud tulevahetuses. Kannatada saanud vend Džohhar Tsarnajev ootab vanglas kohut.

Tamerlan Tsarnajevi surma uurimine on lõppenud, kuid politsei ei ole tulemusi veel avalikustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles