Venemaa vasakpoolsed tahavad luua uut komparteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunismi pooldajad Moskvas.
Kommunismi pooldajad Moskvas. Foto: AFP /Scanpix.

Venemaa vasakaktivistid on tulnud välja algatusega luua uus partei nimega Venemaa Kommunistid, mis erineks Kremli «kuulekast teenrist» Vene Föderatsiooni Kommunistlikust Parteist (KPRF).

«KPRFi juhtkond on teinud oma aja võimsast parteist Kremli administratsiooni kuuleka teenri, kellele on lubatud rangelt ettenähtud kogustes kriitika teatud ministrite aadressil,» ütles Venemaa kommunistide korralduskomitee Noorkommunistide Liidu (SKM) võrgulehele pandud avalduses.

Samas lisatakse, et KPRFi roll praeguses poliitilises süsteemis on etendada opositsiooni, kes kritiseerib valitsust vasakult ja tõmbab tema kontrolli all ära vasakpoolse valijaskonna hääli.

«Selline asjakorraldus rahuldab igati KPRFi juhtkonda, mis on praegu viiendat ametiaega riigiduumas, kasutades edukalt kõiki parlamendi privileege.»

Komitee sõnul oli KPRF 1990. aastatel tõsine opositsioonijõud, mis koondas vasakpoolsete ja patriootlike vaadetega inimesi. Alates 2000. aastast on partei sellelt positsioonilt taandunud.

Venemaa Kommunistide erakonna loojatel on kindel poliitiline eesmärk kaitsta töötava õigusi, ning nad soovivad võidelda koos teiste vasakparteidega, kes on KPRFis pettunud, öeldi raportis.

Venemaa kommunistide asutamiskongress peetakse pärast SKMi seitsmendat kongressi sel laupäeval Moskvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles