Endine abimeer juhib sihtasutust

Irina Tokareva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Narva Linna Arendus nõukogusse kuuluv keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste (vasakul) on korduvalt öelnud, et usaldab Sofja Homjakovat.
Sihtasutuse Narva Linna Arendus nõukogusse kuuluv keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste (vasakul) on korduvalt öelnud, et usaldab Sofja Homjakovat. Foto: Irina Tokareva

Möödunud nädalal pöördus Narva linnavolikogu opositsiooniline fraktsioon Kindlus keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste poole nõudmisega vabastada töölt SA Narva Linna Arendus juhataja Sofja Homjakova, viidates asjaolule, et seaduse kohaselt ei või kohaliku omavalitsuse organisatsioone ja linna loodud sihtasutusi juhtida inimesed, keda on karistatud ametialaste, varavastaste või majanduskuritegude eest.

Homjakova määrati sihtasutust juhtima tänavu 28. jaanuaril. Viru ringkonnakohus mõistis ta 2011. aastal süüdi alluvale surve avaldamises eesmärgiga võtta väärteo kordasaatmise käigus vastu teadlikult ebaseaduslikke otsuseid. Kohtuotsus jõustus 16. märtsil 2011.

Opositsiooni põhjendused

Tammiste ütles, et ei kavatse Homjakovat ametist vabastada, sest ei näe selleks mingit alust. «Opositsionäärid pole juristid, aga meie juristid juba töötavad vastuse kallal ja 15. mail, nagu ette nähtud, fraktsioon selle ka saab,» ütles ta.

«Paragrahvid, mille järgi Homjakova süüdi mõisteti, ei puuduta sätteid, mida kohaliku omavalitsuse korralduse seadus määratleb ametialaste, varavastaste või majanduskuritegudena,» lausus linnasekretär Ants Liimets.

Fraktsiooni Kindlus esimees Andrei Tšuhljajev selgitas opositsioonipoliitikute veendumust, et kohaliku omavalitsuse seadusse tehtud korruptsioonivastaste paranduste, mis jõustusid 1. aprillil, mõte seisneb selles, et varem kohalikus omavalitsuses kõrgetel ametikohtadel kuritegusid toime pannud inimesed ei saaks edaspidi niisuguses ametis jätkata.

«Homjakova puhul just nii läks. Arvame, et nii vastutusrikkale ametipostile, nagu näiteks linna sihtasutuse juhataja, tuleb määrata inimene, kellel pole minevikus seadusega probleeme olnud,» sõnas ta.

«Kuni 1. aprillini seadus ei täpsustanud, et sihtasutust ei või juhtida isik, kes on korda saatnud ametialase kuriteo. Aga näiteks pool aastat tagasi, kui kinnitati linna ja kultuuriministeeriumi rajatud SA Narva Muuseumi põhimäärus, siis sinna niisugune punkt pandi,» märkis Tšuhljajev.

SA Narva Linna Arendus loodi volikogu otsusega 2010. aastal, et parandada elukeskkonna kvaliteeti, luua head tingimused ettevõtluse arendamiseks sihtasutuse käsutuses oleva omandi ja territooriumi arendamise teel linlaste huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles