Tallinn saab tänavu kolm uut rattateed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi tänavale rajatakse kapitaalremondi käigus sõiduteest haljasribaga eraldatud kergliiklustee.
Telliskivi tänavale rajatakse kapitaalremondi käigus sõiduteest haljasribaga eraldatud kergliiklustee. Foto: Mihkel Maripuu

Käesoleval aastal Tallinnas ühtki uut iseseisvat rattateed ei ehitata, kergliiklusteed rajatakse vaid rekonstrueeritavate tänavate äärde.


Juba sel kuul peaks valmis saama Männiku tee lõik Pihlaka tänavast linna piirini, kus mõlemale poole teed rajatakse ka kergliiklustee. Teelõik loob lõpuks ühenduse linna piirilt algava suurepärase Saku kergliiklusteega.

Eraldi kergliiklustee ehitatakse ka Soo tänavale, kus äsja algas kapitaalremont. Augustis peaks seal valmima ühe laiendatud sõiduraja ja eraldi kergliiklusteega tänav. Halb uudis on sealjuures see, et piirkonna uuenenud liiklusskeem näeb ette ka kultuurikilomeetri likvideerimise ning selle asemele tänava väljaehitamise.

Eraldi kergliikluse osa ehitatakse sel suvel välja ka remonditaval Telliskivi tänaval. Paraku on sealne liikluslahendus selline, et tänaval elavad inimesed on selle vastu mitmekümne allkirjaga protestikirja kirjutanud.

Suurejooneline vanal raudteetammil kulgev kergliiklustee Nõmmelt Haaberstisse sel aastal pikendust ei saa. Tee jätkamine kuni Paldiski maanteeni on esialgu edasi lükatud järgmisse aastasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles