Savisaar: Tallinnal ei ole negatiivseid eelarveid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Silja Kaigu.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles linna kodulehel toimunud

online

-pressikonverentsil küsimustele vastates, et Tallinnal ei ole negatiivseid eelarveid.


«Kõik eelarved on oma olemuselt positiivsed, sest kannavad endas eesmärki tagada linna elanikele vajalike avalike teenuste kättesaadavus ja luua soodne ettevõtluskeskkond linna territooriumil, seda sõltumata asjaolust, kas eelarve kogumaht seejuures kasvab või kahaneb,» vastas linnapea küsimusele, kui kaugel on asjad Tallinna negatiivse lisaeelarvega.

«Esiteks meil ei ole sellist häda käes, nagu riigil, see tähendab et me ei pea ülepeakaela tormama. Teiseks pidime tegema hoopis positiivse lisaeelarve, kui riik ei oleks kärpinud meie tulubaasi,» ütles Savisaar.

Tema sõnul jälgib ja analüüsib linn pidevalt oma finantsseisu ning on valmis olukorra muutudes rakendama meetmeid kulutuste korrigeerimiseks. «Linnal hetkel eelarve muutmisega kiiret ei ole, tõenäoliselt esitame linnavolikogule eelarvekorrektuurid tulenevalt riigi lisaeelarvega kaasnenud omavalitsuste tulude vähenemisest enne suvepuhkust,» arvas linnapea.

«Tahaksin veel lisada, et eile andis Ansipi valitsus parlamenti kahe aasta jooksul juba neljanda kärpekava. Me ei ole seda küll veel põhjalikult suutnud analüüsida, aga on näha, et Tallinna rahvale astutakse jälle kanna peale. Vaevalt meeldib inimestele, et kütuseaktsiisi tahetakse 1. juulist viie protsendi võrra tõsta. /.../ Panin ka tähele, et kärpeid tehakse maanteeametile, mis võib tähendada, et Tallinna teedeehituselt ja remondilt võetakse ära viimanegi riigipoolne tugi. Suuri vähendusi on ravikindlustuse kulude osas, mis tähendab, et arstiabi kättesaadavus väheneb veelgi,» kritiseeris Savisaar valitsust.

«Hämmastav on see, et valitsus on eriti otsustanud noori inimesi enda vastu häälestada. Lõpetatakse senine õppelaenu tagasimaksmine, järsult vähendatakse õppetoetusi ja eraldisi, samuti ka tasuta üliõpilaskohti ning rakenduskõrgkoolide riiklikku koolitustellimust. Võiksin seda loetelu jätkata, aga niigi on näha, et Ansipi valitsus kärbib sealt, kust ei oleks tohtinud kärpida. Tegelikult nõrgestatakse riigi eksisteerimise aluseid. Iseasi, kas seda tehakse rumalusest või teadlikult,» ütles Tallinna linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles