Lahkuv riigikogulane läheb tallu tagasi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva riigikogu kõnetoolis.
Kalvi Kõva riigikogu kõnetoolis. Foto: Liis Treimann

Rahandusministri kohalt lahti saanud Ivari Padari riigikogusse naasmise tõttu peab saadikuameti maha panema Kalvi Kõva, kes enda sõnul läheb esialgu kodutallu tagasi. Üle 300 000 lahkumishüvitist pole ta enda sõnul kätte saanud.

«Kõigepealt puhkan mõne päeva ja ega siis töö Eestimaal otsa pole saanud,» ütles Kalvi Kõva Postimees.ee'le. Oma vanasse ametisse, Võrumaa Rõuge vallavanemaks tagasi minna pole tal võimalik.

Kui Ivari Padar pääseb Euroopa Parlamenti, siis on Kõva enda sõnul valmis riigikokku tagasi minema.

Kõva sõnul katsub ta vahepeal oma talus, kus 30 hektaril kasvab peamiselt kartul, asjad joonde saada.

Mehe sõnul on talus kevaditi tööd küll ja näiteks nii mõnelgi riigikoguaastal on jäänud kivid põldudelt korjamata.

Küsimusele, kui suur on talle riigikogust makstav lahkumishüvitis, vastas Kõva, et seaduse järgi ta peaks mingit raha saama. «Aga midagi pole mu arvele veel laekunud. Jumal tänatud,» lisas ta. Täpsustusele, et miks «jumal tänatud» vastas Kõva: «Kui peaks nii minema, nagu sotsid loodavad [Padar pääseb europaralamenti - toim], siis on mul raske seda raha vastu võtta».

Mida konkreetselt ta selle rahaga teha kavatseb, Kõva öelda ei soovinud. Lubas vaid, et endale ta seda ei jäta.

Toompealt teatati, et vastavalt seadusele on Kalvi Kõvale hüvitiseks ette nähtud riigikogu liikme 6 kuu palk ehk 314 808 krooni (miinus maksud).  

Rahandusminister Ivari Padarile hüvitist ei maksta, kuna ta läheb riigikogusse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles