Mustvee linnapea: kooli direktor ja ekslinnapea korraldasid gümnaasiumis joomingu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kaur.
Max Kaur. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Mustvee linnapea Max Kauri väitel sattus ta esmaspäeva õhtul kohalikust Vene gümnaasiumist möödudes peale koolis toimunud joomingule, kus osalesid kõrged linnaametnikud ja kooli direktor.

Kauri kirjelduse kohaselt avastas ta koos abilinnapeaga, et Mustvee vene keskkooli juures on hulk autosid, kuid koolis spordiüritusi ei toimunud ja uksed olid suletud. Seejärel avastasid linnajuhid Vene Gümnaasiumi kompleksist, muusikakooli ja vanausuliste muuseumi hoonest hulga alkoholi tarvitavaid inimesi, kelle hulgas olid endine linnapea, üks linnavolikogu liige ja ka kooli direktor. Samuti viibis ruumis hulk Kauri alluvuses töötavaid linnaametnikke ja töötajaid.

Linnapea sõnul palus ta jooming lõpetada, pärast mida asus seltskond teda sõimama ja ähvardama, ning ähvardused oli suunatud ka linnavara ja linna juhtkonna isikliku vara vastu.

Linnapea Max Kaur teavitas juhtumist Mustvee linnavolikogu esinast ning kutsus kohale politsei. Kauri sõnul kaalub ta korda rikkunud isikutele distsiplinaarkaristuse määramist, võimalik, et ka muid sanktsioone. «Lähipäevil kutsub linnapea kokku linnavalitsuse erakorralise istungi olukorra arutamiseks.»

Politsei: mingit rikkumist ei olnud

Lõuna Prefektuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et Jõgeva politsei sai eile õhtul kella 21 paiku teate, et Mustvee koolis tarbitakse alkoholi.

Politsei käis sündmuskohal ning tuvastas, et seltskonnas viibinud olid kõik täisealised, kes korda ei rikkunud, mistõttu seadusest tulenevalt ei olnud politseil alust ega põhjust nende kainuse kontrollimiseks.

Seltskond viibis hoone kolmandal korrusel, mis ei ole kooli territoorium ja kus asuvad rentimiseks mõeldud ruumid. Peopaik asub õpperuumidest eraldi ja ka hoone sisekord lubab seal erinevate ürituste läbiviimist. Seega ühtegi seaduserikkumist ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles