Lugejate kogemused räpaste ostukorvidega

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorvid võiksid klientide sõnul puhtamad olla.
Ostukorvid võiksid klientide sõnul puhtamad olla. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tarbija24 lugejad jagasid oma kogemusi määrdunud ostukorvide ja -kärudega erinevates poodides. Kaupluste juttu, et neid pestakse ja puhastatakse pidevalt, ei usu isegi mitte endised poetöötajad.

Suur osa lugejatest on küll oma silmaga näinud, kuidas määrdunud kärud puhaste sekka tagasi lükatakse, ent pole veel kordagi märganud, et neid puhastatakse. Seda ei tõesta ka korvide-kärude seisukord kauplustes.

«Jääb tunne, et ostukorvidega käiakse sügiseti põllu peal kartuleid võtmas ja seejärel tuuakse poodi tagasi,» avaldas lugeja kommentaariumis arvamust. «Ostukärud on nii räpased, et isegi lapsed määrivad oma porised kummikud seal ära,» ilmestas olukorda teine lugeja.

Leiti, et kauplused ei pese korve-kärusid kindlasti mitte iga nädal, veel vähem iga päev, korralikult puhtaks. «Võib-olla mõni kett nimetab kaltsuga üle libistamist pesuks? Korralik protseduur on ikkagi survepesuriga õige temperatuuri juures, vastasel juhul pole sellest mingit kasu,» kommenteeris lugeja.

Mitmeid näiteid toodi Säästumarketite ja Maxima määrdunud korvidest. Näiteks üks lugeja on hakanud nende pärast koguni vältima Pärnus asuvat Säästumarketit. «Ühtegi kaupa ei taha sinna korvi panna, üleüldse on kogu see pood väga must ja räpane,» kurtis ta. Teine lugeja täiendas: «Sõle Säästumarketi korvid näevad vist jõule ka rohkem kui pesu. Alati tuleb kaks või kolm korvi eemale tõsta enne kui natukenegi puhtama leiab, lihtsalt masendav.»

Lugeja, kes üldiselt käib Maximas harva, on aga mitu korda sama korvi otsa sattunud. «Saan sellest aru, kuna käepide on pruuni isoleerteibiga mitmest kohast üle tõmmatud. See, et nad nädalas korra korve pesevad, on võimatu, sest vaevalt, et sama korv iga kord samast kohast määrdunud on,» kirjutas ta.

Kristiine keskuse Prisma klient vooderab aga tihti ostukorvi seest kilekotiga ära, kuna roheliste korvide põhjad on enamasti mustusest tumedad ja kleepuvad.

Kliente häirivad ka ostukärude rataste vahele jäänud suured karvatopid, mistõttu peab neid nagu kelku edasi lohistama. Kõigele lisaks kurdeti ka räpaste kassalintide ja kärudele kinnitatud laste turvahällide üle.

Ent mõned kauplused said ka kiita, näiteks Narva Prisma, kus on nähtud koristajaneiut lapikesega käru üle tõmbamas, ja Nurmenuku Rimit, kus pidavat alati meeldivalt puhtad korvid olema.

Endised poetöötajad imestavad

Kommentaariumis tõid mitmed endised poetöötajad välja, et ostukorve ja -kärusid pestakse kindlasti palju harvemini, kui kaupluste esindajad väidavad.

«Olen kahel suvel kassapidajana töötanud ning ei ole veel kordagi näinud ega isegi kuulnud midagi seoses «igapäevaste» kärude-korvide puhastamisega. Ju siis olen pime,» kirjutas lugeja.

«Olen ise selles valdkonnas töötanud ja tean kuidas seal see asi käib. Korvide pesust konkreetselt võin öelda, et Selveris oli see tellitud kaks kuni neli korda aastas, kuna eelarve on kärbitud ja raha ei ole. See jutt, et korve ja ostukärusid pestakse igapäevaselt on küll nii jama jutt, et andke andeks,» lisas teine.

Kirjutas ka seitse aastat Selveris töötanud inimene, kes ei ole selle aja jooksul survepesurist midagi kuulnud. «Kord tahtsin ostukärud puhtaks pesta ning sain valida, kas teen seda käsitsi või üldse mitte. Kui pakkusin välja, et toon survepesuri, siis teatati, et seda pole kuskile ühendada. Millest nad räägivad? Mingi aeg töötasin ka teises ketis, kus neid tõesti pesti, kuid sedagi vaid korra nädalas ning lapi ja ämbriga,» kirjutas ta.

USAs niisked paberrätikud

Räägiti ka oma kogemusest USAs, kus on võimalik enne kauplusse sisenemist võtta seinal olevast avast puhastusvahendiga niisutatud paberrätik ja vähemalt ostukärude käepidemed üle pühkida. Nii seal ka kõik ostjad tegid. «Eestisse tagasi tulles tõrkus käsi pikka aega ostukäru katsumast,» teatas lugeja, kelle arvates võiks meilgi selline võimalus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles