Glaskeki ekspordilootus läks luhta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glaskek näeb puitakna osatähtsust Eesti turul üha kasvavat. Seni on üle poole müügist andnud plastaken.
Glaskek näeb puitakna osatähtsust Eesti turul üha kasvavat. Seni on üle poole müügist andnud plastaken. Foto: Margus Ansu

ASi Glaskek juhatuse liige Indrek Pajuri tunnistas, et Skandinaaviasse eksportimise lootus ei täitunud ja aasta alguses sundpuhkusele saadetud töötajad tuli koondada.



Pajuri rääkis, et loodetud tellimusi Rootsist, Norrast ja Suurbritanniast ei saadud, sest sealsete valuutade odavnemise tõttu Eesti krooni suhtes ei olnud Glaskeki toodang enam konkurentsivõimeline, vahendab aripaev.ee sõsarlehele Delovõje Vedomosti öeldut.

Pajuri sõnul läheb ettevõttel hästi ainult Prantsusmaal, kus on käibel euro, mille suhtes krooni kurss on fikseeritud ning hiljuti sõlmiti ka miljoniline leping soomlastega.

Ettevõte saatis aasta alguses sundpuhkusele 50 töötajat, kuna loodetud tellimusi ei tulnud koondati 30 inimest ning teiste palka kärbiti 30 protsenti.
Pajuri avaldas lootust, et tänavu jääb käibe langus 30-40 protsendi piiridese.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles