Jalutu mees leidis lõpuks koha hooldekodus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool.
Ratastool. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mahajäetud majast leitud ning jalgadest ilma jäänud Eduard, kelle edasise hooldamise pärast omavalitsused tükk aega tülitsesid, sai pärast pikka ootamist lõpuks koha hooldekodus.

Eile teatas Põltsamaa linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kaire Bubnis, et Eduard leidis endale koha Põltsamaa vallas Lustivere hooldekodus, mis on ööpäevaringset üldhooldusteenust osutav asutus vanuritele ja puuetega inimestele, kirjutab Õhtuleht.

Tänavu jaanuaris Põltsamaal mahajäetud majast leitud Eduard, kelle pakasest ära võetud jalad amputeeriti, ootas pikalt lahendust omavalitsuste tülile, kes tema hoolduse endale võtma peab, sest mees pole kusagile sisse kirjutatud, ka pole Eduardil Eesti kodakondsust.

Tema viimane registreeritud elukoht oli Ida-Virumaal Toila vallas, sealt tuli ta enda sõnul juba aastaid tagasi ära Põltsamaale elama ja kustutati ka Toila vallas registrist, sest tema elamisluba kaotas kehtivuse.

 

Sotsiaalhoolekande seadus ütleb üheselt, et «isikule, kelle elukohta ei saa kindlaks määrata, korraldab sotsiaalteenuste, vältimatu sotsiaalabi ja muu abi andmist see valla- või linnavalitsus, kelle halduspiirkonnas isik abi vajamise ajal asub». Siseministeeriumi kõneisik Kadri Talvistu ütleski, et seaduse järgi peaks edasise hooldusteenuse eest maksma Põltsamaa ja vastutama vältimatu sotsiaalabi ja muu abi andmise korraldamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles