Tallinna Ülikool ja Mainor on valmis ECOMENi tudengeid vastu võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori Kõrgkooli peahoone.
Mainori Kõrgkooli peahoone. Foto: SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid

Nii ettevõtluskõrgkool Mainor kui ka Tallinna Ülikool on põhimõtteliselt valmis probleemidega erakõrgkooli ECOMEN tudengeid vastu võtma.

Jutt ei käi kummagi kõrgkooli puhul muidugi automaatsest tudengite ülevõtmisest, kinnitavad mõlema õppeasutuse prorektorid.

Mainori õppeprorektor Tauno Õunapuu tunnistas Postimees.ru’le, et hommikul ECOMENi kohta uudiseid kuuldes tundus kõik uskumatu. «Keegi ei uskunud, et Eesti kõrgharidusmaastikul võib olla selliseid koole.»

«Kahju on tudengeist, kes läksid sinna ju parimas usus ja on täna sellises olukorras,» sõnas Õunapuu.

Mainoris õpib haridusministeeriumis akrediteeritud venekeelse õppekava järgi 4000 tudengit. Õunapuu sõnul võiksid ECOMENi tudengid oma haridusteed Mainoris jätkata küll. «Loomulikult on meile tähtis, et nende teadmiste tase ühtiks meie õppekava järgi õppimiseks nõutavaga.»

«Et me võiksime selles veenduda, tuleb läbi teha individuaalne teadmiste taseme hindamine,» lisas Õunapuu.

Samuti pakub Mainor praegu soovijatele vastavateemalist venekeelset nõustamist.

Ka Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor Priit Reiska ütles Postimees.ru'le, et põhimõtteliselt võivad ECOMENi tudengid oma kooli või vastava õppekava sulgemise korral ka neile tulla.

«Vaatame loomulikult nende tulemusi,» rõhutas Reiska, lisades, et täpselt sellist äri ja halduse õppekava neil paraku pole. Samuti ei saa TLÜs vene keeles kooli lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles