Andmekaitse uurib poekettide kliendiinfoga ümberkäimist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andmekaitse inspektsioon asub läbi vaatama suuremate jaemüügiga tegelevate ettevõtete kodulehti, et analüüsida neil avaldatud kliendiandmete töötlemise tingimusi. Seire eesmärk on saada ulatuslik ülevaade tingimustest ja praktikast, kuidas kasutavad kauplused kliendikaardi väljaandmiseks ning sooduskampaaniate käigus kogutud isikuandmeid.

Inspektsiooni teatel võtavad nad vaatluse alla toidupoodide, sporditarvete, riiete ning jalanõude müügiga tegelevate ettevõtete kodulehed. Samuti tuntakse huvi kliendiandmete kasutustingimuste vastu meelelahutusasutuste, elektroonika-, ilutoodete-, ehitus- ja tarbekaupu müüvate ettevõtete kodulehtedel.

Eraettevõtted ei pea seaduse kohaselt avaldama privaatsuspoliitikat, kuid isikuandmete kogumine, tarbimisharjumuste analüüsimine või muul viisil isikuandmete kasutamine peab käima kooskõlas isikuandmete kaitse seadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles