Looduskaitse kuldmärgi sai Looduskalendri eestvedaja Gennadi Skromnov

ilmajaam.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Skromnov
Gennadi Skromnov Foto: Heiki Rebane / BNS

Aasta kõige tähtsama looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga sai sel aastal Eesti loodust tutvustava Looduskalendri eestvedaja Gennadi Skromnov. Eile Eesti Loodusmuuseumis looduskaitsekuu avamisel üle antud preemia suurus on 5000 eurot.

«Eelmisel aastal jälgis Looduskalendri veebilehekülje vahendusel Eesti looduses toimuvat kuus miljonit inimest 185 riigist,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. «Looduskaamerate ja iganädalaste harivate tekstidega veebilehest on kujunenud kõige suurem ja edukam Eesti looduse populariseerija ja tutvustaja maailmas.»

Skromnov alustas Looduskalendri projekti 2005. aastal ning veebilehel www.looduskalender.ee on saanud läbi aegade vaadata rohkem kui kümne erineva veebikaamera pilti koos iganädalaste harivate tekstide ja kommentaaridega. Looduskalender on omamoodi kodanikuliikumine, mis sünnib paljude vabatahtlike tõlkijate, loodusteadlaste ja IT-spetsialistide koostöös. Gennadi Skromnov on ka üks hundiaasta idee autoritest ja eestvedaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles