Meediaekspert: Rahvaliidul on keeruline koalitsiooni minna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu.

Meediaekspert Agu Uudelepa hinnangul oleks praegu koalitsiooni minek Rahvaliidu jaoks keeruline, kuna sel nädalal jäi erakonna endine esimees Villu Reiljan esimese astme kohtus süüdi.

Uudelepa sõnul algaksid meedias Rahvaliidu suunal süüdistused, kui Reiljani eakaaslased koalitsioonis juhtivatele positsioonidele asuksid, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

«Tuleks panna uus põlvkond, aga uus põlvkond ei ole saanud piisavalt valitsemis- ja juhtimiskogemust,» ütles Uudelepp ja selgitas, et see võib tuua süüdistused, et Rahvaliidu ministrid ei saa hakkama.

Uudelepa hinnangul jääb koalitsioonide kajastusi jälgides mulje, et Rahvaliidul ei ole täit selgust, kas nemad on tõepoolest need, kellega Reformierakond ja IRL tahavad kokku jääda kuni järgmiste Riigikogu valimisteni.

«Või tahetakse lihtsalt võtta ja elada suvi üle ning vaadata, mis sügisel saab, kui jõujooned poliitikas on pärast valimisi ümber mängitud,» lisas ta.

Uudelepp usub, et tegelikud poliitilised jõujooned ja see, kas peaminister võiks vahetuda, selguvad alles sügisel, hoolimata sellest, millise tulemuseni läbirääkimistel Rahvaliiduga jõutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles