Veetlev vanakraamipood Telliskivis

Andres Haabu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalamajas juba aastaid avatud vanakraamipoest Mööbeldaja leiab põnevaid leide koju, teatrisse, filmi või stuudiosse.

Kuuendat aastat tegutsev kasutatud kaupu müüv vanavara pood Mööbeldaja asub Telliskivi tänaval Kalamaja ja Pelgulinna piiril. Valik on poes lai, müügil on tooteid kahvlist kummutini.

Kauplust pidavad särasilmsed ema-tütar Karin Kaplur ja Maria Kraav räägivad, et nende juurest leiavad kõik ostjad midagi. Nii trenditeadlikud noored kui keskealised ostjaid, keda sattub poodi Eesti erinevaist paigust. 

Ostjate rõõmuks jõuab poodi aeg-ajalt müügile tõelisi pärle - nii sai omale soodsalt kuulsa klaveri näiteks Vaiko Eplik. Tema 700 euro eest ostetud tuntud pillimeistri Steinway poolt meisterdatud ent varasemat ja vähemtuntud nime kandev klaver oli algselt müügis tavalise klaveri hinnaga - 320 eurot.

Väärt pilli eest pakkusid teadlikud innukad ostjad kuni 2000 eurot, ent samas majas stuudiot pidav muusik sai pilli siiski soodsamalt endale. Lisaks muusikutele kuuluvad poe klientide hulka ka teatri- ja filmimeistrid, kes oma loomingus poes müüdavat heal meelel kasutavad.


Peamisteks menukiteks on kaupluses enamasti kord kuus suure veoautoga Rootsist toodavad vinüülplaadid ja vana antiik- ja enamasti 1960-70-80ndatest aastatest pärinev trendikas retromööbel.


Kui uurida selle kohta, et kas eestlased vanakraami poes ka tingida oskavad teatab Maria, et isegi väga. Algsest poole võrra väiksemat hinda pakkuv ostja võib aga kaupmehelt tingimise võimaluse pakkumise isu ka ära võtta. Samas teatavad naised, et mõõdukalt hinda soodsamaks kaubelda siiski tasub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles