Taksojuhid tahavad õigust küsida pagasitasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taksojuhtide liit soovib kirjutada ühistranspordi seadusesse sisse õiguse küsida lisatasu pagasi eest, panna taksomeeter teatud juhtudel käima juba enne kliendini jõudmist ning soovib mitte anda omavalitsustele õigust kehtestada taksohindade ülempiiri.

Kõnealused ettepanekud tegi MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit ühistranspordiseaduse eelnõusse 404SE, mida praegu menetleb riigikogu majanduskomisjon.

Liit oli küll nõus eelnõu praeguse sättega, mis lubab kohaliku omavalitsuse volikogul kehtestada oma territooriumi taksode hinnakirjadele ühtse vormi, kuid tahab, et taksojuhtidele jääks õigus ise soodushindu pakkuda ja vajadusel hinnakirjale uusi ridu juurde kirjutada. Liidu meelest peaks seaduses lahti kirjutama hinnakirja minimaalse loetelu, kuid kõigi muude teenuste kõrval peab loetellu kuuluma ka pagasiveotasu, mille nõudmise õigust liit taksojuhtidele soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles