Tallinna volikogus toimub rahvusvaheline valimiskorrakonverents

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Eeva Kaun.

Homme toimub Tallinna linnavolikogu saalis rahvusvaheline konverents «Valimiskorra stabiilsus kui õigusriiklik hüve».

Konverentsi eesmärk on vahetada mõtteid kohaliku omavalitsuse esinduskogu valimiste regulatsiooni stabiilsuse ja valimisreeglite muutmise teemal, teatas Raepress.

«Olukord, kus valimised toovad endaga kaasa seadusemuudatused ja kohtuvaidlused, on saanud juba reegliks. Nüüdki on parlament muutnud valimistele eelneva 12 kuu jooksul juba kolmel korral kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste seadust. Sellest ajendatuna ka küsimus - kas selline olukord ongi põhiseaduspärane või äkki eksisteerib põhiseaduslik väärtus valimiskorra stabiilsuse näol?» lausus linnapea Edgar Savisaar.

Homse konverentsi avab Tallinna linnapea. Ettekannetega esinevad linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, riigikogu liige Ain Seppik, London King's College'i riigiõiguse professor Robert Blackburn, rahvusvahelise õiguse professor Rein Müllerson, Tallinna Tehnikaülikooli riigiteaduste õppetooli juhataja professor Wolfgang Drechsler ja avaliku õiguse professor Ülle Madise.

Kohalikest valimistest Helsingis ja Soomes tervikuna annab ülevaate Helsingi linnavalitsuse administratsioonidirektor Eila Ratasvuori ning Viini kohalike omavalitsuste valimiste süsteemist Viini linnavalitsuse elanikeregistri osakonna juhataja Christiane Wolowiec-Musich. Dublini kohalike omavalitsuste valimiste süsteemi tutvustab Dublini linnavalitsuse välissuhete ja uuringute osakonna juhtivspetsialist Hugh Fizpatrick ning Stockholmi kohalike omavalitsuste valimiste süsteemi Stockholmi linnakantselei välissuhete osakonna juhtivspetsialist Cecilia Fraenkel.

Konverents algab kell 11, registreerimine kell 10.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles