Toetusfond annab kõnniroboti ostmiseks miljon krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele mõeldud kõnnirobot.
Lastele mõeldud kõnnirobot. Foto: Lastehaigla Toetusfond

Tallinna Lastehaigla Toetusfond panustab miljon krooni seni Eestis puuduva 4-12-aastastele liikumispuudega lastele mõeldud kõnniroboti ostuks.


Kõnnirobot aitab omandada või taastada ravi vajavate laste kõnnioskuse. Ligi 3,5 miljonit krooni maksev seade paigaldatakse Tallinna Lastehaiglasse.

«Tallinna Lastehaigla Toetusfondi otsus toetada kõrgtehnoloogilise kõnniroboti Pediatric Lokomat toomist Eestisse põhines mitmel asjaolul - Eestis puudub seni kõnnirobot, mida saaksid kasutada 4-12-aastased lapsed, samas on just selles vanuses liikumispuudega laste jaoks õige kõnnimustri omandamine eriti vajalik,» ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer.

«Eraalgatus on tänaseks väljakasvanud kasvanud kahe heategevusega tegeleva organisatsiooni - Tallinna Lastehaigla Toetusfondi ja Liikumispuudega Inimeste Liidu - ühistegevuseks, mis võimaldab kõnniroboti kiiremini hädalistest laste kasutusse tuua,» lisas Kramer.

Projekti idee sai alguse kahe Viljandimaal elava perekonna murest. «Mõistsime, et kõnniroboti abi vajab Eestis mitusada last. Tänavuse aasta alguses käivitasime liikumispuudega tüdrukutirtsu nime kandva kampaania ning praeguseks on koos ligemale pool vajaminevast summast. Oleme kõigile toetajatele väga tänulikud!» sõnas projekti algatanud perekonna vanaisa Ako Luts.

Edaspidi saab «Elisabeti»-projekti toetuseks teha annetusi nii Tallinna Lastehaigla Toetusfondi kui ka Liikumispuudega Inimeste Liidu kaudu."

Tänase päeva seisuga on Liikumispuudega Inimeste Liidu arveldusarvele laekunud annetusi ligi 813 000 krooni ulatuses. Lisaks firmadele on tänaseks panka annetuse teinud 294 eraannetajat, kelle toel on kogunenud 223 072 krooni. Telefoni teel kogutud annetusi on kokku 40 189 krooni. Projekti «Elisabet» selgitav ning annetustest ülevaadet andev internetilehekülg asub aadressil http://www.elisabet.elil.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles