Maarja Värv: vastulöök kahtlejatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Värv.
Maarja Värv. Foto: .

Kui 23-aastane tennisist Dinara Safina veidi rohkem kui kuu aega tagasi maailma esireketiks tõusis, sattus ta meeletu kriitikatule alla. Kõik suuremad ajalehed ja tenniseportaalid maailmas kirjutasid, et Safina pole seda tiitlit ära teeninud ning paljud ristisid ta isegi tenniseajaloo nõrgimaks esinumbriks.

Asjatundjatega sarnaselt loopisid kriitikanooli ka paljud tennisefännid. Miks kõik niimoodi noore mängija vastasleeri asusid? Põhjendus oli peaaegu kõigil sama - tennisist, kes pole kunagi võitnud ühtegi suure slämmi turniiri, ei tohiks saada maailma esireketiks. Naljakas on aga see, et kui eelmise aasta lõpus tõusis esinumbriks serblanna Jelena Jankovic, kes sarnaselt Safinaga pole veel suure slämmi turniiri võitnud, oli tema vastaste hulk märgatavalt väiksem.

Kuidas aga reageeris seesugustele negatiivsetele juttudele Safina? Ta on esireketina kaotanud vaid ühe mängu, võites seejuures kaks turniiri. Jahti Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste tiitlile alustas ta kindla 6:0, 6:0 võiduga Anne Keothavongi üle. Niimoodi antakse kahtlejatele vastulöök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles