Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Glienicke sild (Glienicker Brücke) on kuulus «spioonisild». 1962. aastal vahetati sellel sillal USA luurelendur Francis Gary Powers Nõukogude luuraja Rudolf Abeli vastu. Pärast seda on analoogseid vahetusi samal sillal olnud veelgi. Kus asub see sild?
2. Shanghais asub Hiina ainus väliskirjanikule püstitatud monument. Kellele on see püstitatud?
3. 16. veebruaril 1913 ilmus Tallinnas uue ajalehe esimene number. Tegemist oli Eesti esimese kõmulehega. Lehe toimetajaks ja vaimseks isaks oli Hans Walk. 1914. aastal ilmunud viimased kaks numbrit konfiskeeriti. Mis nime kandis ajaleht?
4. Peterburi konservatooriumi lõputööks kirjutas ta kantaadi «Paradiis ja Peri», mis kahjuks pole säilinud. Küll aga on säilinud ja tuntud tema kantaat «Päikesele», mille ta lõi Estonia uue maja avapidustusteks 1913. aastal. Kes on see helilooja?
5. Mis nime kannab Põhja-Californiast Kanadasse ulatuv mäestik, mille kõrgeim tipp on Washingtoni osariigi territooriumile jääv Mount Rainier?

Vastused: 1. Haveli jõel Berliinis. 2. Aleksandr Puškin. 3. Ajaleht. Järglaseks sai Mihkel Rumba toimetatud Hommik. 4. Artur Kapp. 5. Kaskaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles