Aiandusühistu: üksikute naistega on ainult probleeme

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Saksamaa aiandusühistu arvab, et aialapi hooldamiseks on kindlasti meesterahvast vaja.
Üks Saksamaa aiandusühistu arvab, et aialapi hooldamiseks on kindlasti meesterahvast vaja. Foto: SCANPIX

Saksamaal Hamburgis tegutsev aiandusühistu tõrjub üksikuid naisi põhjendusega, et nad ei suuda tööd teha.

«Meil on halbu kogemusi üksikute naistega,» vahendas Local Fiekendorfi aiandusühistu juhti Hans-Dieter H. «Nad ei saa teha seda ja toda. See ei toimi. Mul on kahju, aga see põhjustab meile ainult probleeme,» lisas ta. Ta selgitas Hamburger Morgenpostile, et ühistuliikmete ühiskondlik töö - heki lõikamine - käib naistele üle jõu, pealegi neil juba üks üksik naine on liikmeks ja ta on tüütu. Ta lisas, et nende seas on mitmeid naisi, kelle abikaasa on surnud ja kel on seetõttu tekkinud probleeme.

Uus kord pahandas Nafize Ö-d, kelle avaldus tagasi lükati. «Ta (Hans-Dieter H.) ütles mulle, et ta lükkab tagasi kõigi nende naiste avaldused, kel pole meest, kuna nad ei saa tööga hakkama,» rääkis naine ajalehele. Naise sõnul on ta üles kasvatanud neli last ja suudab teha sama palju tööd kui kuus meest. «Ma olen väga pahane, et ma ei sobinud lihtsalt sellepärast, et ma olen naine,» oli ta nördinud. Hamburgi aednike ühenduse liige Dirk Sielmann oli sellisest reeglist kuuldes nördinud ja lubas mehega tõsiselt rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles