Päästeliit kutsub vabatahtlikke merepäästekoolitusele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepääste kiirpaat. Pilt on illustratiivne.
Merepääste kiirpaat. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

18.-19. mail korraldab Päästeliit koostöös Revali merekooliga esimese osa vabatahtliku merepäästja koolitusest.

«Kursuse esimeses osas läbitakse vabatahtliku merepäästja teoreetiline osa, mis sisaldab navigeerimise teoreetilisi aluseid, ülevaadet merepäästevarustusest, õpetatakse esmase meditsiinilise abi andmise oskust, sidevahendite kasutamist,» selgitas Päästeliidu pressitöötaja Ants Raava.

Sellest järgmisel nädalavahetusel toimuval praktilisel poolel minnakse paadiga merele, harjutatakse vees päästeparve ümber keeramist ja sellesse sisenemist. Koolitusel osalejad vintsitakse ka päästeparvest piirivalve lennusalga kopterisse.

«Kursusele on oodatud kõik inimesed, kes tahavad saada vabatahtlikuks merepäästjaks,» kinnitas Raava. Kursused on osalejatele tasuta. Toimumiskoht on Revali Merekool. Lisainfot saab Päästeliidu tegevjuhilt ja Naissaare Päästeseltsi merepäästjalt Kaido Taberlandilt, kelle kontakti leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles