Uuring: kohalike valimiste kontekstis on populaarseim Keskerakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Keskerakonna vapiloom ninasarvik.
Fotol Keskerakonna vapiloom ninasarvik. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Keskerakond kohalike omavalitsuste kontekstis üle kogu Eesti ja Tallinnas populaarseim partei, pealinnas jääb parteil napilt puudu võimalusest saavutada absoluutne enamus, selgub rahvusringhäälingu tellitud Emori kohalikke valimisi puudutavast uuringust.

Tallinnas on erakondadest populaarseim Keskerakond, kes on kasvatanud oma populaarsust 35 protsendilt 47 protsendile, vahendas rahvusringhäälingu uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Viimase kuuga on langenud Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide toetus, Reformierakonna toetus on langenud 17 protsendilt 13 protsendile ja sotsiaaldemokraatidel 17 protsendilt 12 protsendile.

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on toetust pealinnas nelja protsendipunkti võrra kasvatanud ning omab nüüd 10 protsendi suurust toetust

Pealinnas on langenud ka üksikkandidaatide ja kohalike valimisliitude toetus, vastavalt 16 protsendilt 12 protsendile ja 4 protsendilt 3 protsendile.

«Üks on kindel, et Tallinnas Keskerakond, või peaaegu kindel, et Keskerakond võidab, aga kui suur vahe teistega, see sõltub ikkagi erakondade aktiivsusest, et kuivõrd nad suudavad oma seisukohti tutvustada inimestele. Ja sõltub ka valimisaktiivsusest, et millise erakonna toetajad valimistel osalevad,» ütles TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog.

Üle Eesti kasvas Keskerakonna reiting viimase kuuga seitsme protsendi võrra, 22 protsendilt 29 protsendile.

Teisel kohal on Reformierakond, kelle reiting veidi langes ja on nüüd 15 protsenti ning kolmas on Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kelle üleriigiline populaarsus kahanes kolme protsendi võrra 12 protsendile. Sama palju kasvas kogu Eestis Isamaa ja Res Publica Liidu reiting, mis on nüüd 9 protsenti.

Ka Eesti suuremates linnades nagu Tartus, Narvas, Kohtla-Järvel ja Pärnus on juhtpositsioon Keskerakonna käes, kes kasvatas viimase kuuga oma populaarsust 11 protsendi võrra.

Keskerakonda toetab suuremates linnades 40 protsenti elanikest. Järgnevad sotsiaaldemokraadid (13 protsenti) ja seejärel Reformierakond üheksa ja IRL kaheksa protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles