Peipsi suuroperatsiooni tulemusel alustati 78 väärteomenetlust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni ja politsei suuroperatsioon.
Keskkonnainspektsiooni ja politsei suuroperatsioon. Foto: Keskkonnainspektsioon.

14. - 16. maini toimunud ühisoperatsiooni «Peipsi lukku» käigus kontrollisid politsei ja keskkonnainspektsioon kõiki järvel viibivaid kutselisi kalureid ja harrastuspüüdjaid, kolme päeva jooksul kokku 195 isikut.

Sealhulgas kontrolliti püügivahendite asetust, märgistust ja eelteadete esitamise korda, samuti lossitavaid kalakoguseid. Kuna 15. maist algas Lämmi- ja Pihkva järvel mõrrapüügikeeld, siis jälgiti ka seda, et veekogusse jäetud mõrdadel oleksid mõrrapärad avatud. Selleks kasutati sukeldujate abi ja see kontrollimeetod õigustas ennast igati.

Ühisoperatsiooni käigus avastati erinevaid rikkumisi, millega seoses alustati kokku 78 väärteomenetlust. Peamiseks probleemiks oli püügivahendite mittenõuetekohane märgistamine ja tähistamine. Rikkumiste hulgas oli ka üks alamõõduliste kalade püügi juhtum, millega seoses alustati kriminaalmenetlust. Samuti avastati 110 selguseta kuuluvusega püügivahendit.

«Lisaks muule kogutud infole on meil nüüd olemas mõrdade koordinaadid koos püügivahendite märgistusega, mis võimaldab võrrelda andmeid väljastatud püügivahendite arvuga,» märkis Keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhtivinspektor Aare Pai.

Ühisoperatsiooni ettevalmistamises ja läbiviimises osales kahe ametkonna peale kokku üle 100 inimese. Lisaks ujuvalustele ja autodele kasutati operatsiooni läbiviimisel ka Politsei- ja Piirivalveameti kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles