Maijooks tõestas, et Eesti naiste lemmiksport on sõbrannade seltsis kõndimine

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jelena Rudi

Täna, 18. mail, toimus Tallinnas SEB XXVI Maijooks, millest võttis osa üle 12 000 naise. Koos kaasa elama tulnud meeste ja lastejooksudel osalenud pisipõnnidega oli Maijooksul üle 14 000 inimese.

Hoolimata sellest, et hommikupoolikul sadas Tallinnas kergelt vihma, võis juba kella 11 paiku linnas märgata spordirõivais naisi, kelle sihtkoht oli üks Tallinna lauluväljak. Pirita poole suunduvad bussid olid spordihuvilistest niivõrd pungil, et kohalikud, kes pahaaimamatult kodu poole tahtsid sõita, pidid nõutult peatusesse järgmist bussi ootama jääma.

Enne stardipaukude kõlamist sai end soojaks võimelda, erinevates telkides spordirõivaid valida, tervist kontrollida lasta või niisama kevadise päikese paistel aega veeta. Lastele oli eraldi lasteala ning Draakoni lastejooksud. Mehed oli võimalik jooksu ajaks saata meestehoidu, kus sai näiteks lasta juukseid lõigata ja kiikingut proovida.

Kuigi nime järgi on tegemist jooksuüritusega, tundub, et eestlannade kõige lemmikumaks tervisespordiks on siiski kõndimine, sest just kõndijaid oli sel aastal registreerunud kõige rohkem umbes 6000. Jooksjaid ja kepikõndijaid oli poole vähem. Rajal sai kiirelt selgeks, et üksinda on sportima tulnud vähesed, pigem ikka kas kolleegide, naabrinaiste või sõbrannadega ja reibast spordisammu saatis ergas jutuvadin.

Jooksjatele, nii ajavõtuga kui ilma, andis stardi lembelaulik Karl Madis. Kõndijaid ja kepikõndijaid saatis stardipauguga rajale Ivo Linna.

Umbes kolmandal kilomeetril said rajalised end turgutada spordijoogi või veega ning vajadusel tualetis käia. Lisaks korraldajate poolt organiseeritud joogipausile, oli üks perekond Maarjamäel Künnapuu tänavas võtnud südameasjaks tublisid laupäevasportlasi veega kosutada: ema täitis plastiktopse ja agarad poisid hüüdsid rajalistele, et sealt saab tasuta vett. Tuleb mainida ka seda, et samad poisid jooksid hiljem raja ääres ja korjasid kokku maha visatud tühjad topsid.

Finišis said lõpetajad spordijoogi ja osavõtunumbri ettenäitamisel väikese kotikese sponsorite nänniga ning värskendava külmsupi. Kõik osalejad said Viking Line'ilt ka päevakruiisi Helsingisse.

Ajavõtuga jooksu võitis Liina Tšernov ajaga 23 minutit ja 24 sekundit. Teiseks jäi Leila Luik, kes jäi võitjale alla 12 sekundiga. Vaata tulemusi SIIT!

Ürituse lõpetas kontsert, kus esinesid Ivo Linna ja Rock Hotel.

XXVII Maijooks toimub 17. mail 2014, registreerimine järgmise aasta spordiüritusele on juba alanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles