Rekordilise osavõtuga Maijooksu võitis Liina Tšernov

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudaastane maijooks.
Möödunudaastane maijooks. Foto: Liis Treimann

XXVI Maijooksu võitis Liina Tšernov, teiseks tuli Leila Luik ja kolmandaks Birgit Pihelgas. Seitsmekilomeetri pikkuse jooksu, kepikõnni ja käimisdistantsi läbis 12 037 tublit naist, neiut ja tütarlast.  

Täna Tallinna Lauluväljakul toimunud Maijooks kujunes läbi aegade suurimaks naistele suunatud liikumisharrastuse sündmuseks Eestis ja terves Ida-Euroopa regioonis. Traditsioonilisest kevadisest tervisespordipeost sai osa kokku 14 154 erinevas vanuses liikumisharrastajat.

Maijooksu noorim osavõtja oli ühekuune Nora, kes läbis seitsmekilomeetrise raja koos emaga. Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 84-aastane Ilse. Kakskümmend neli osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, 16 osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi – tervelt 232.

Lisaks naistele mõeldud jooksu ja käimisrajale ning lastejooksudele pakkus Maijooks mitmekülgset tegevust ka meestele – avatud oli meestehoid, kus jagus tegemisi terveks päevaks. Finišis tervitas maijooksul osalejaid Karl Madis. Meeleoluka päeva lõpetas Maijooksu kontsert, kus astus üles Ivo Linna ja Rock Hotel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles