Galerii: vabatahtlikud päästjad valmistusid valvehooajaks Aegnal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtliku reservpäästerühma liikmed tegid nädalavahetusel toimunud laagris ettevalmistusi, et võtta suvehooajaks enda kanda Aegna saare valve.

Reservpäästerühma teatel õppisid vabatahtlikud päästjad toime tulema erinevate olukordadega, mis võivad saarel ette tulla, eelkõige omandati teadmisi tulekahju kustutamise ja esmaabi vallas. Ülesannete lahendamise kõrval õpiti ka Aegnat tundma, et valves olles saarel hästi orienteeruda.

Aegna saare valvet korraldatakse Põhja päästekeskuse algatusel ja Tallinna linnavalitsuse toetusel alates 2003. aastast. Vabatahtlik reservpäästerühm valvab saart 1. juunist 31. augustini, valvemeeskond asub sadamamajas ning on saare külastajatele telefoni teel vajadusel kättesaadav.

Vabatahtlik reservpäästerühm moodustati 2002. aastal Tallinna tuletõrje- ja päästeameti juurde ning alates 2005. aastast tegutseb rühm iseseisva mittetulundusühinguna. Põhja-Eestis tegutsevasse päästerühma kuulub 186 inimest, nende hulgas 29 päästekoertega tegelevat koerajuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles