Tarbija24 lugejad eelistavad Fiskarsi murureha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. Fiskarsi murureha (elastsed rehapiid muru riisumiseks). Väike 7 eurot, suur 10,50 eurot (Hortes).
1. Fiskarsi murureha (elastsed rehapiid muru riisumiseks). Väike 7 eurot, suur 10,50 eurot (Hortes). Foto: Toomas Huik

Tarbija24 lugejad valisid aianduspoodides müügil olevatest mururehadest välja parima. Ülekaalukalt parimaks peeti Fiskarsi klassikalist murureha.

Kokku said lugejad hinnata 12 murureha, millest ülekaalukalt parimaks peeti Fiskarsi klassikalist murureha. Seda eelkõige seetõttu, et reha on kerge, kuid vastupidav.

«Fiskarsi rehad painduvad hästi, ei lõhu taimi ja üldiselt ei jää ka lehed piide otsa kinni,» kommenteeris üks Tarbija24 lugeja. «Kui ka jääb muud sodi kinni, on seda kerge sealt vastu maad ära tõmmata.»

42 aastat aianduses töötanud lugeja kirjutas aga, et kõik oleneb sellest, milleks reha kasutada ning kui õiged on töövõtted. Näiteks 3.–5. kohta jagama jäänud Sotka reha peab ta sobivaks lehtede riisumiseks. Esimese koha võitnud Fiskarsi rehaga peab ta aga paslikuks riisuda muru.

Kõige kehvemaks peab ta 9. kohale jäänud Joseph Bentley murureha ja 6. kohale jäänud Gardena reha, mis on tema hinnangul liiga pehmed. «Neid võib kasutada näiteks pargi ja haljasalade teedel riisumiseks, sest need ei kulu nii kiiresti kui plastmassist rehad,» arvas lugeja.

I koht Fiskarsi murureha (elastsed rehapiid muru riisumiseks) väike 7 eurot, suur 10,50 (Hortes)

II koht Fiskarsi lehe- ja murureha QuikFit (kogu QuikFit seeriale sobib üks vars,25 painduvat PBT plastikust piid) 13,80 eurot (Hortes)

III-V koht Fiskars QuikFit reha lahtise sambla, lehtede ja muru riisumiseks (22 painduvat teraspiid) 18 eurot (Hortes)

III-V koht Gardena murureha (43 cm) koos varrega (130cm) (plastikust piid) 14.90 soodus (Hortes); 22.90 (Hansaplant)

III-V koht Sotka (22 plastikust piid) 4,85 (Hansaplant)

VI koht Gardena combisystem murureha varrega (painduvad tsingitud piid) (19,10 eurot)

VII-VIII koht Plastikreha 25 piid 0,99 soodus (Hortes)

VII-VIII koht Gardena kokku käiv plastik reha, mida saab kasutada prügi kokku korjamiseks  (30 plastikust piid) 27,50 (Hansaplant)

IX koht Joseph Bentley lehe- ja murureha varrega (16 piid) 37,50 eurot (Hortes) 36,50 (Hansaplant)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles