Patriarh Kirill soovitas ärimeestel modellide peale raha mitte raisata

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill. Foto: Scanpix / Postimees

Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Kirilli arvates peaks jõukad inimesed andma rohkem raha heategevusele.

«Uurali inimeste seas on mõned, kes annavad kõigile teistele väga head eeskuju. Me teame, et inimesed kasutavad oma vara erinevalt. Mõnikord see rikkus lihtsalt kaob, vahel mõni kulutab tohutuid rahasummasid selleks, et abielluda välismaal modelliga,» rääkis kirikupea eile Jekaterinburgis, kus ta allkirjastas koostööleppe Venemaa presidendi eriesindajaga Uurali föderaalringkonnas Igor Holmanskiga.

Patriarhi sõnul on olemas inimesi, kes oma jõukuse abil teevad ära palju head, näiteks taastavad pühakodasid, ehitavad koole.

Ma arvan, et vastav punkt meie kokkuleppes peaks ergutama ka nende rahvuslikku eneseteadvust, kel on vahendeid ja kes peaks osalema meie rahva elujärje parandamises, lisas ta.

Sarnase dokumendi on Vene õigeusukirik ja presidendi eriesindajaga Uurali föderaalringkonnas allkirjastanud varemgi. Seekord lisati sinna uus punkt, mis puudutas koostööd narkosõltlaste rehabilitatsiooni ja heategevuse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles