Politkovskaja arvatavad tapjad astuvad lõpuks kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja 2004. aasta oktoobris.
Anna Politkovskaja 2004. aasta oktoobris. Foto: SCANPIX

Kremli suhtes kriitilise Vene ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrva tellimise uurimine on lõppenud ning asi jõuab lähipäevil kohtusse.

Mõrva korraldamises süüdistatava endise miilitsatöötaja Sergei Hadžikurbanovi kaitsjatel ei õnnestunud tema suhtes algatatud kriminaalasja sulgemist saavutada.

«Meie taotlus lükati tagasi. Minu teada ei rahuldatud ka ühegi teise süüdistatava taotlust,» ütles Hadžikurbanovi advokaat Aleksei Mihhaltšik täna Interfaxile.

Venemaa juurdluskomitee teatas aprilli keskel, et Politkovskaja mõrva uurimine on viie süüdistatava jaoks lõppenud ning neid ootab ees kohus.

Lom-Ali Gaitukajevit, Rustam Mahmudovit, Ibrahim Mahmudovit, Džabrail Mahmudovit ja Sergei Hadžikurbanovit süüdistatakse tapmises ja relva ebaseaduslikus käitlemises.

Politkovskaja mõrva kriminaalasja kuuenda osalise, Dmitri Pavljutšenkovi kohtuasi eraldati, sest mees sõlmis uurijatega kohtueelse koostöö leppe.

Moskva linnakohus mõistis endise miilitsatöötaja Pavljutšenkovi 2012. aasta lõpus 11 aastaks range režiimiga vanglasse.

Politkovskaja lasti maha Moskvas oma kortermaja trepikojas 7. oktoobril 2006. aastal.

Tapmise täideviijaks peetakse Rustam Mahmudovit, kes vahistati 2011. aasta mais Tšetšeenias, ning korraldajaks Gaitukajevit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles