Tallinna linn saab tänavaid juurde

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänavad.
Tallinna tänavad. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn kavatseb nimetada Astangu asumisse rajatava uue tänava Jalami tänavaks ning Kalamaja asumisse rajatava uuele tänava Niine põiguks.

Jalami tänav rajatakse vastavalt Astangu tn 7 kinnistu detailplaneeringule ning Niine põik vastavalt Niine tn 8, 8b, 8e ja Soo tn 5 kruntide ning lähiala detailplaneeringule.

Astangu tn 7 kinnistu detailplaneeringuga tekib üks uus Astangu tänavalt algav ja läbi planeeringuala lõunasse kulgev tänav. Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjon pooldas Astangu tänava nimest tulenevalt pinnavormide nimeteema kasutamist ja kuna tegemist on paekalda jalamiga, peeti sobivaimaks Jalami tänava nime.

Nimekomisjoni pakutud tänavanime on kooskõlastanud ka Haabersti Linnaosa Valitsus.

Põhja-Tallinnas Kalamaja asumis tekib Niine tn 8, 8b, 8e ja Soo tn 5 kruntide ja lähiala detailplaneeringuga üks uus tänav, millega rajatakse juurdepääs kvartalisisestele kruntidele. Tänav algab Niine tänavalt Põhja puiestee ja Vana-Kalamaja tänava vaheliselt alalt ning kulgeb algul Soo tänava ja lõpuosas Vana-Kalamaja tänava suunas.

Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjon kaalus erinevad nimesid - Niine põik, Säsi tänav, Viisu tänav. Selle piirkonna ajaloo osas konsulteeriti ka ajaloolase Robert Nermaniga, kuid ajaloost tulenevate nimevariantide puudumise tõttu otsustati Niine põigu nime kasuks, mis Niine tänavalt kvartali sisse põikavat lühikest umbtänavat hästi iseloomustab. Niine põigu nime on kooskõlastanud ka Põhja-Tallinna Valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles