Meikar: tundub, et poliitilise eliidi mõtlemine pole muutunud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Aasta pärast erakondade ebaseadusliku rahastamise probleemi tõstatamist on Reformierakonna endise liikme Silver Meikari arvates inimeste suhtumine sellesse muutunud, kuid ta ei näe muutust poliitilise eliidi mõtlemises.

«Ma olen kindlasti rahul sellega, et aasta jooksul on tegelikult ju toimunud päris põhjalik arutelu, mis on poliitikas lubatud ja mis mitte,» rääkis Silver Meikar intervjuus ETV saatele «Terevisioon» aasta pärast oma artikli «Erakondade rahastamisest. Ausalt» ilmumist Postimehes, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ja ma olen kogu aeg ka öelnud seda, et ma ei usu mingitesse karmidesse seadustesse - et see, mis muutuma peab, peab muutuma inimeste peades. Ja mul on sisemine tunne, et päris palju - tänu sellele pikale debatile - on tegelikult muutunud inimeste suhtumises. Mul on kurb meel selle üle, et mulle tundub, et see muutus ei ole tegelikult toimunud poliitilises eliidis,» lisas Meikar.

Täna sai aasta päevast, mil Silver Meikar avaldas Postimehes arvamusloo «Erakondade rahastamisest. Ausalt», mis käivitas sündmuste ahela, mille lülideks on ka «Harta 12», Jääkeldri protsess ning rahvakogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles