Valitsus ei toetanud energiajookide reklaami piiramist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus ei toetanud energiajookide reklaami piiramist. Pilt on illustratiivne.
Valitsus ei toetanud energiajookide reklaami piiramist. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Valitsus ei toetanud tänasel istungil riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud reklaamiseaduse muudatust, millega oleks piiratud energiajookide reklaami sarnaselt alkoholi reklaamile.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu kohaselt kehtestatakse reklaamiseaduses energiajoogi mõiste ning seatakse piirangud energiajoogi reklaamile sarnaselt reklaamiseaduses sätestatud alkoholi reklaami piirangutele. Ajendatuna energiajookide negatiivsest mõjust tervisele on muudatusettepanekud mõeldud eeskätt noortele ja lastele suunatud reklaamile.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi ettepaneku eelnõu esitatud kujul mitte toetada. Ministeeriumi hinnangul on ühe kaubagrupi reklaami piiramiseks vajalik põhjalikumat analüüsi ning kui uuringute tulemusena leiavad kinnitust energiajookide kahjulikud mõjud, siis ei piisa ainult reklaami piirangust, vaid tuleb kasutada erinevaid meetmeid kompleksselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles