Venemaa õigeusukiriku patriarh tuleb Eestisse visiidile

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill. Foto: Scanpix / Postimees

Moskva ja kogu Venemaa õigeusukiriku patriarh Kirill tuleb 14. juuni Eestisse visiidile, kohtub ta valitsuse esindajate, Tallinna linnapea ja Eesti Evangeelse Luterliku kiriku peapiiskopiga.

Paet ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et nii peaminister Ansip kui ka tema on andnud nõusoleku patriarh Kirilliga kohtumiseks. «Kirilli visiidi esialgses kavas võib-olla tõesti ei ole sees kohtumisi Eesti riigi esindajatega, kuid tema visiidi kava ongi alles esialgne,» ütles ta.

Välisministeeriumi pressiosakond ütles Postimehele, et valitsuse esindajad kindlasti kohtuvad patriarhiga, kuna aga tema visiidi kava ei ole veel selge on vara öelda, kes konkreetselt temaga kohtuma lähevad.

Patriarhi esindajate saadetud programmi kohaselt külastab ta Tallinna, Narvat ja Pühtitsa ehk Kuremäe kloostrit. Samuti osaleb ta jumalateenistusel Vene kirikus Toompeal ning asetab pärja Linda kuju ja kesklinna kalmistul asuva pronkssõduri monumendi juurde.

Planeeritud on tal kohtumine Tallinna linnapea Edgar Savisaarega ja Eesti Evangeelse Luterliku kiriku peapiiskopi Andres Põderiga.

Venemaa patriarh Kirill lahkub Eestist 16. juuni pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles