Cameron: me ei kavatse terrorismile alistuda

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvatud sõduri mälestuseks toodi sündmuspaigale lilli.
Mõrvatud sõduri mälestuseks toodi sündmuspaigale lilli. Foto: SCANPIX

Eile Londonis Woolwichis aset leidnud sõjaväelase tapmist kommenteerides kinnitas Briti peaminister David Cameron, et riik seisab vankumatult vastu terrorismile.

«See polnud lihtsalt rünnak riigi ja Briti elustiili vastu, see oli ka islami ja islamikogukondade reetmine, kes on sellele riigile nii palju andnud. Islamis pole midagi, mis seda kohutavat tegu õigustaks,» ütles Cameron BBC vahendusel tänases kõnes, lisades, et taolistele rünnakutele pole mingit õigustust.

Cameroni sõnul on parim viis terrorismi võitmiseks jätkata igapäevast elu, lisades, et võitlus äärmusluse ja terrorismiga on rahvusvaheline ülesanne. «Me ei vannu kunagi alla terrorile ja terrorismile selle kõigis vormides,» lisas valitsusjuht.

Peaminister ei soovinud käimasolevat uurimist kommenteerida, kuid märkis, et politsei ei puhka enne, kui kõik juhtunu üksikasjad on välja selgitatud. BBC teatel on politsei korraldanud kaks haarangut, millest üks toimus Greenwichis ja teine Linconshire´is.

«Inimesed, kes seda tegid, püüdsid meid lõhestada. Nad peaksid teadma, et midagi sellist ainult ühendab meid ja muudab meid tugevamaks,» sõnas Cameron.

Kaks nugadega relvastatud meest tapsid sõjaväelase eile pärastlõunal Kagu-Londonis Woolwichis asuva sõjaväebaasi juures. Politsei pidas kinni kaks kahtlusalust, kes said intsidendis viga ja toimetati haiglasse.

Ründajad palusid pärast sõduri tapmist pealtnägijail end filmida ja pildistada, põhjendades rünnakuid moslemite tapmisega Briti sõdurite poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles