Pae karjääri ala detailplaneering sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae karjääri alale jääv tehisveekogu on paljude veelindude pesitsuspaik.
Pae karjääri alale jääv tehisveekogu on paljude veelindude pesitsuspaik. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Võidujooksu 12/ Pae 7a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu.


Planeering näeb ette 42,63 hektari suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning alale aktiivset vaba aja veetmist võimaldava suure pargi, korterelamute ja kaubanduskeskuse rajamise, teatas Raepress.

«Detailplaneering näeb ette veekoguga pargiala kujundamise ja korterelamute rajamise, neist madalaimad kolme- ning kõrgeimad 15-korruselised. Korterelamutesse on planeeritud kokku 581 korterit. Lisaks on alale kavandatud kuni kahekorruseline spordi- ja pargiteenindushoone koos maa-aluse parkimiskorrusega, kuni kolmekorruseline büroohoone ja kuni kahekorruseline kaubanduskeskus,» selgitas abilinnapea Taavi Aas.

Planeeritav reljeefne ala on endine paekivikarjäär, mille territoorium on korrastamata. Kinnistul asuv kaevandamise tulemusel tekkinud tehisveekogu on veelindude - kühmnokkluiged, tuttvardid, naerukajakad, laugud, sinikaelpardid, kalakajakad - pesitsus- ja puhkekoht.

«Kujundades täna tühermaana seisva ala suuremas osas ümber avalikult kasutatavaks ülelinnaliseks puhke- ja rekreatsioonialaks, tekivad selle äärealadele soodsad võimalused kaasaegse ja kvaliteetse elukeskkonna tekkeks. Lasnamäele uute terviklahendustega elamupiirkondade rajamine on igati tervitatav,» kinnitas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles