Wordpress sai 50 miljoni dollari suuruse investeeringu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM3: ÜKS AMEERIKA DOLLAR  :TALLINN, EESTI, 16JUN03-
RAHARULL
ek/Foto EGERT KAMENIK POSTIMEES
TLNPM3: ÜKS AMEERIKA DOLLAR :TALLINN, EESTI, 16JUN03- RAHARULL ek/Foto EGERT KAMENIK POSTIMEES Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Riskifond Tiger Global investeeris populaarset blogikeskkonda Wordpress opereerivasse ettevõttesse Automattic 50 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Investeeringu näol ei olnud tegu ettevõtte otsese rahastamisega, kuna Tiger Global ostis välja olemasolevate osanike aktsiaid, ütles Wordpressi asutaja Matt Mullenweg blogipostituses.

Fortune´i andmetel jääb Wordpressi haldava Automatticu väärtus umbes samasse suurusjärku peakonkurendi Tumblriga, mille müügihinnaks teatati eelmisel nädalal 1,1 miljardit dollarit.

Kui Tumblri käive tuleb peamiselt reklaamidest, siis Wordpress saab suurima osa oma müügitulust tasulistelt teenustelt, samuti on Wordpressi kasutajate keskmine vanus konkurendi omast kümmekond aastat kõrgem.

Praegu on Wordpressil umbes 50 miljonit kasutajat ehk umbes kaks korda vähem kui Tumblril, samas kasutavad seda blogiplatvormi ka mitmed nimekad väljaanded nagu CNN, Techcrunch ja BoingBoing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles