Mitte üksnes armastusest

Jaak Lõhmus
, filmiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse Palmioksaga pärjatud filmi «Adelè’i elu, 1. ja 2. peatükk» / «Sinine on kõige soojem värv» režissöör, stsenarist ja produtsent Abdellatif Kechiche koos kahe peaosatäitja Adèle Exarchopoulose ja Léa Seydoux’ga pärast Cannes’i filmifestivali auhinnatseremooniat.
Kuldse Palmioksaga pärjatud filmi «Adelè’i elu, 1. ja 2. peatükk» / «Sinine on kõige soojem värv» režissöör, stsenarist ja produtsent Abdellatif Kechiche koos kahe peaosatäitja Adèle Exarchopoulose ja Léa Seydoux’ga pärast Cannes’i filmifestivali auhinnatseremooniat. Foto: AFP/SCANPIX

Cannes’i festivalipalee suurimas saalis, mis on kinoaparaadi kuulsaimate loojate järgi nimeks saanud Lumière, hõigati pühapäeva õhtul välja tänavuse filmielu maailmasündmuse tähtsamad teated. Steven Spielbergi juhitud žürii andis teada oma paremushinnangud selle aasta kahekümne võistlusfilmi kohta.


Alustagem 2013. aasta auhinnaloetelu lõpust. Cannes’is ei juhtu väga sageli seda, mis tänavu juhtus: rahvusvahelise filmiajakirjanike föderatsiooni FIPRESCI žürii ja festivali n-ö suure žürii otsused võistlusprogrammi parima filmi kohta langevad ühte. Tuneesia juurtega Prantsuse filmilooja Abdellatif Kechiche’i heal-lapsel-mitu-nime-pealkirjaga armastusfilm paistis parima saavutusena niihästi filmiloojatest moodustatud kohtunike kogule kui ka kõikenäinud filmiarvustajate valikmeeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles