Ojuland kulutas 76 korda enam kui Ergma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland.
Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esileedidest kulutas Kristiina Ojuland 76 korda enam kui Ene Ergma, kes laskis hüvitada vaid 593-kroonise sõiduarve.

Riigikogu kuluhüvitiste aruandest selgub, et parlamendi juhtidest olid kõige suurem kuluhüvitiste arve reformierakondlasest Kristiina Ojulandil.

Aasta kolme esimese kuu jooksul kasutas ta kuluhüvitisteks ette nähtud summast ära ligi 45 000 krooni, mille enamuse moodustasid esindus- ja vastuvõtukulud. Ligi 8600 krooni kulus aseesimehel ka autokütusele.

Keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratase kuluhüvitiste arved olid veidi väiksemad ja piirdusid ligi 33 000 krooniga. Ligi poole selle summast ehk 16 771 krooni moodustasid samuti esindus- ja vastuvõtukulud. Ka palus Ratas riigikogul hüvitada 4300-kroonise tõlkearve.

Traditsiooniliselt on kõige tagasihoidlikum kulutaja olnud riigikogu esimees Ene Ergma, kes on esitanud ühe 539-kroonise sõiduarve.

Aasta kolme esimese kuu jooksul võisid riigikogu liikmed kulutada ligi 45 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles