IRL panustab Tallinnas Eerik-Niiles Krossile

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Raigo Pajula

Esmalt IRLi Pärnu linnapea kandidaadina välja pakutud Eerik-Niiles Kross asub Postimehe andmetel sügisel valimisvõitlusse hoopis keskerakondlikus Tallinnas.

Läinud nädalal esitasid IRLi Tallinna piirkonna liikmed, osakonnad ja allühendused erakonna Tallinna valimistoimkonnale järgmised linnapeakandidaadid: Liisa-Ly Pakosta, Eerik-Niiles Kross, Toivo Jürgenson, Urmas Reinsalu, Juhan Parts, Ken-Marti Vaher, Siim Kiisler, Sven Sester, Tõnis Palts ja Rainer Nõlvak.

Täna õhtul koguneb IRLi Tallinna juhatus, kus Postimehe andmetel kinnitatakse Kross erakonna ametlikuks Tallinna linnapea kandidaadiks.

Kross ütles eile, et kui see peaks nii minema, on väga tore. «Tallinn saab endale valimistel ühe korraliku kandidaadi,» lausus ta.

Seni on kindlalt oma Tallinna linnapea kandidaadi välja öelnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda esindab sügisvalimistel erakonna aseesimees ja Tallinna piirkonna juht Andres Anvelt. Sotsid on alustanud pealinnas ka valimiskampaaniat, tutvustamaks end venekeelsele valijale, samuti seatakse kolme nädala jooksul üle linna üles 30 valimistelki.

Reformierakond korraldab linnapeakandidaadi kandidaatide valimistuuri, praeguseks on üles seatud riigikogu liikmed Laine Randjärv ja Valdo Randpere. Nende kahe kõrvale võib kerkida veel nimesid, kuna ettepanekuid ootab erakond juuni lõpuni.

Reformierakond alustas sel nädalal ka sügiseste valimiste eelkampaaniat, mille sõnum on «Uhke Eesti üle». Sügisel jõuavad üle Eesti vastava linna sõnumiga reklaamid stiilis «Uhke Tallinna üle», «Uhke Tartu üle» jne. Lisaks kavatsevad reformierakondlased oma positsioone Tallinnas parandada sellega, et panevad nimekirjade etteotsa ministrid.

Keskerakond esitab Tallinna linnapea kandidaadiks ametisoleva meeri Edgar Savisaare. Kui Reformierakond on teinud linnapeakandidaadi valimisest kampaania osa, siis Keskerakonnal on selleks teisi vahendeid. Nii näiteks määrati linnavalitsuse otsusega reservfondist kõigile linnaosadele 5000 eurot, kokku 40 000 eurot, et linnaosad korraldaksid hiljemalt 15. septembriks ehk kuu enne valimisi kaasamiskonverentsid, kus uuritakse, mida linnaosa elanikud oma piirkonnas näha sooviksid, mida tuleks muuta.

Põnevust peaks tooma ka MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Tallinna linnapea kandidaat, keda nad tutvustavad augusti lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles