Soome turistid sattusid Türgis eluohtlikku olukorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kuurort Marmaris
Türgi kuurort Marmaris Foto: Wikipedia.org

Lõuna-Soomest pärit perekond sai Türgis kogeda eluohtlikku bussisõitu.

Isa, ema ja 14-aastane poeg sõitsid koos teiste reisibüroo Detur turistidega lennujaamast hotellidesse, edastab iltalehti.fi.

Deturi bussijuht tekitas juba sõidu alustades reisijates hämmeldust.

«Sõidukiirus vaheldus pidevalt. Arvasime lihtsalt, et Türgis on liikluskultuur teine kui Soomes,» sõnas pereisa hiljem Soome ajakirjanikele.

Reisi viis ülesmäge ning sõideti ohtlikul mägiteel. Tee kulges hiljem allamäge ning näha oli kuru. Kui buss oleks teelt välja sõitnud ja alla kukkunud, siis langemine oleks olnud mitusada meetrit.

«Nägin, kuidas teepiire aina lähemale tuli, sain aru, et bussijuht ei keera vaid sõidab otse piirdesse. Jõudsin veel mõelda, et loodetavasti piire peab bussile vastu,» meenutas soomlane.

Soome mees hüüdis bussijuhile inglise keeles, et ta pidurdaks.

Bussijuht ei pidurdanud ning buss sõitis piirdesse. Kiirus oli bussil siis 40 – 50 kilomeetrit tunnis. Bussi tagaosas istunud turistide arvates jäi keegi või midagi bussi alla. Bussi aknast välja vaadanud reisijad said aru, kui lähedal nad alla kukkumisele olid.

«Kui teepiire ei oleks vastu pidanud, oleks bussitäis inimesi hukkunud,» olid soomlased kindlad.

Selle bussitäiel turistidel oli õnne, esest veel möödunud aastal ei olnud ohtlikul teelõigul piiret. See lisati tee rekonstrueerimise käigus.

Soomlase sõnul ei olnud türklasest bussijuht alkoholijoobes, vaid unine ning ta jäi vahepeal rooli taha magama.

Keegi ohtlikul bussisõidul kannatada ei saanud, kuid buss ja piire said kriipida.

Teekonna lõpuosa linna kulges rahulikumalt.

Soome perekond oli ka varem Marmarisel puhkamas käinud, kuid mitte sellist eluohtlikku bussisõitu kogenud.

«Langetasime otsuse, et me ei sõida enam kunagi Marmarisele. Ükskõik kui kaunis seal ka ei ole, ei taha me oma eluga riskida,» sõnas pereisa.

Reisfirma Detur esindaja sõnul lasid nad koheselt juhtunust teada saades bussijuhte ja nende seisundit kontrollida.

«Meie 15 aasta pikkuse tegevuse jooksul on juhtunud vaid kaks korda ohtlikke olukord ning keegi ei ole kannatada saanud,» lausus esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles