Kas Eestil on euroliidu poliitikasoovitusi tarvis? Tuleb online-väitlus!

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm.
Hannes Rumm. Foto: Erakogu

Kas Eestil on tarvis Euroopa Liidu iga-aastaseid majanduspoliitika soovitusi liikmesriikidele ning kas Eestile soovitatakse õigeid asju - selle üle väitlevad sel reedel Postimehe arvamusportaalis riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Juhan Lepassaar ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm.
 

Hannes Rumm kaitseb väidet, et Eestil on euroliidu poliitikasoovitusi hädasti tarvis ning Juhan Lepassaar  vastupidist seisukohta.

Euroopa Komisjon avaldab igal aastal mai lõpus liikmesriikidele soovitused oluliste struktuursete reformide läbiviimiseks. Soovitused on suunatud valdkondadele, mis toetavad majanduskasvu ja tööhõive suurendamist ning riikide konkurentsivõime tõusu.

Väitluses arutletakse selle üle, kas ja miks on liikmesriikide majanduspoliitika jälgmine ja selle muutmiseks soovituste tegemine EL tasemel vajalik. Samuti sellest, mida konkreetselt soovitab Euroopa Komisjon tänavu Eestile ning kuivõrd valmis on Eesti valitsus neid soovitusi Eesti ellu viima.

Esitage selle loo kommentaariumisse küsimusi mõlemale osapoolele! Lubatud on ka anonüümsed küsimused, kuid eeldame viisakat keelekasutust!

Online-väitlus algab reedel kell 12 mõlema poole avasõnade avaldamisega, seejärel saab jaataja ehk Rumm võimaluse kiireks vaherepliigiks.

Kell 13.30 algab juba väitluse teine osa ehk online-intervjuu laadne iga paari minuti tagant uuenev ristküsitlus, mis peaks olema debati kõige põnevam etapp. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku väitluse kolmandas osas ehk lõppsõnas.

Debatt valmib Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles teine pikemast euroliidu-teemaliste debattide sarjast.

Keskmiselt kord kuus Eesti Väitlusseltsi ja Postimehe arvamusportaali korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles