Eestlaseid teeb rahulolematuks ebaõiglane palk

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna avaldatud OECD õnnelikkuse edetabeli järgi on eestlased kõige rahulolematud oma palgaga.

OECD kokkuvõtvas raportis on Eesti kohta öeldud, et elanikud teenivad OECD keskmisest vähem (arvud vastavalt 12 800 ja 23 074 dollarit aastas). Välja tuuakse ka see, et rikaste ja vaeste sissetulekute vahe on suur - 20 protsenti kõige jõukamaid inimesi teenib viis korda rohkem, kui kõige vähem teeniv 20 protsenti elanikkonnast.

Eesti elanikest käib tööl 65 protsenti, OECD keskmine on 66 protsenti. Valitsust usaldab 64 protsenti Eesti elanikest, OECD riikides keskmiselt aga 72 protsenti elanikest.

OECD keskmisest oluliselt kõrgem on aga keskharidusega inimeste osakaal - Eestis on lõpetanud keskkooli 89 protsenti inimestest, OECD keskmine on 74 protsenti. Samuti on rahvusvahelistes testidest Eesti õpilaste tulemused märgatavalt kõrgemad OECD keskmisest.

Keskmine eluiga on Eestis 76 eluaastat, OECD keskmine on 80 eluaastat.

Mis puudutab inimeste endi rahulolu oma eluga, siis on Eesti inimesed oluliselt vähem oma eluga rahul, kui OECD riikide elanikud keskmiselt. Arvud vastavalt 69 ja 80 protsenti.

Eesti on täna avaldatud OECD õnnelikkuse edetabelis 30. kohal. Tabelis on kokku 36 riiki, 35. kohal on Mehhiko ja 36. kohal Türgi.

Kõige õnnelikumad inimesed elavad aga Austraalias. Austraalia oli esikohal ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles