Sõprus näitab Põhjala filmiparemikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala filmipäevadel saab näha ka linateost «Liv & Ingmar», mis räägib Liv Ullmani ja Ingmar Bergmani ajatust armastusest
Põhjala filmipäevadel saab näha ka linateost «Liv & Ingmar», mis räägib Liv Ullmani ja Ingmar Bergmani ajatust armastusest Foto: Internet

Kino Sõprus näitab 3.-9. juunini Põhjala filmide paremikku. Kokku linastub Sõpruses nädala jooksul seitse erinevat linateost, nende hulgas ainukese mängufilmina Norra eelmise aasta kindlasti üks huvitavaim ja omanäolisem film «Süütus».

Hoolikalt valitud programmiga filmipäevad avab «Sugar Man» - möödunud aastal parima dokumentaalfilmi Oscariga pärjatud tõestisündinud lugu muusikust Sixto Rodrgiguezest.


Erilise maiuspalana saab taas näha kriitikute ning publiku lemmikut «Liv & Ingmar», mis räägib Liv Ullmani ja Ingmar Bergmani ajatust armastusest. See on film täis suuri tundeid, sõprust, armastust ja loomingut.


Muhedat meelelauhtust pakub teos «Amma Lo-Fi», mille peategelane on 80ndates vanaproua, kes alustas koduste vahenditega muusikukärjääri vaid kümme aastat tagasi. Hetkel on ta üks Islandi popim ja enimnõutud artist.


Soome filmi "Punase metsa hotell» juhatab 6. juunil sisse režissöör Mika Koskinen. Autor soovis filmis uurida, kas autoritaarse Hiina uued keskkonnasäästlikud reformid võiksid olla roheline eeskuju ülejäänud maailmale. Projekt võttis aga üllatava pöörde, kui Koskineni filmimisse sekkusid Hiina valitsusametnikud.


Lisaks linastub mitmeid auhindu pälvinud elulooline film «Palme», mis räägib Rootsi suurest mõtlejast ja humanistist Olaf Palmest ning hinge raputav «Armadillo» – film noortest sõduritest Talibani kuulirahe all, kes proovivad leppida eluga, mida tuleb iga päev uuesti kaalule panna.


Ainukese mängufilmina linastub Sõpruses programmi raames Norra eelmise aasta kindlasti üks huvitavaim ja omanäolisem film «Süütus» (All that Matters is Past) – visuaalselt kütkestav, traagiline, romantiline ja üldse mitte tavaline armastuslugu.
Põhjamaade filmipäevad toimuvad loomemajandussarja Nordic Look raames, mida korraldab Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Filmid aitavad publikuni tuua Põhjamaade saatkonnad.


Vaata lisainfot ja filmide linastuskava
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles