Elion ja EMT hakkavad ühiselt teenindama suuri ärikliente ja avama uusi poode

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion.
Elion. Foto: Raigo Pajula

Rootsi telekomikontserni TeliaSonera kuuluvad Elion ja EMT hoolimata kontserni hiljuti avalikustatud kärpeplaanidest kollektiivseid koondamisi läbi viia ei kavatse. Lähitulevikus hakatakse ühiselt teenindama suuri ärikliente ja avama ühiseid poode.

Küsimusele, kas sarnaselt Orkla kontserni kuuluva Felixi ja Kalevi juhtimise hiljutisele ühendamisele võiks oodata ka EMT ja Elioni juhtimise liitmist, vastas personalidirektor Maria Kütt, et kuigi Orkla näitega ollakse kursis, siis Elionis ja EMT-s sellist ettevõtete ühendamist ega ühist juhtimist või juhatuste uuendamist plaanis ei ole.

«EMT ja Elion on alati tihedat koostööd teinud ning seda teeme nii täna kui ka tulevikus. Ühine tegutsemine puudutab praegu eelkõige peatselt realiseeruvat suurte äriklientide ühist teenindamist ja mõne ühise poe avamist,» ütles ta.

TeliaSonera hiljuti avaldatud kärpeplaanid väga palju Eesti üksuste tegevust mõjutada ei tohiks ning suuri koondamisi lähiajal ei toimu.

«Töökohtade arvu kärpimise temaatika puudutab meid selles mõttes küll, et ka meie vaatame igal aastal üle oma ettevõtte protsessid, töökorralduse ja iga inimese panuse ning teeme plaani, kuidas ettevõte saaks klientide ootuseid efektiivsemalt täita. Kollektiivset koondamist ei ole toimunud ega ole ka plaanis - aastaringselt on nii lahkuvaid töötajaid kui ka uusi tööletulijaid,» ütles Kütt.

Tema sõnul töökorralduslike otsuste puhul TeliaSonera poolt juhiseid ei laeku, grupiettevõtetes langetatakse sellised töökorralduslikud otsused igas riigis eraldi.

«Nii sünnivad kõikvõimalikud töökohtade arvu muutusi puudutavad otsused Eestis siis nii Elionis kui EMT-s eraldi ja vastavalt ettevõtte vajadusele, võimalustele ja strateegiale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles