Poistel on kaks korda suurem risk veeta suvi kipsis

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kipsis jalg.
Kipsis jalg. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

SEB elu- ja pensionikindlustuse kahjukäsitluse statistika näitab, et kolme suvekuu jooksul juhtub poistega ligi kaks korda rohkem õnnetusi kui tüdrukutega.

Suvisel perioodil, kui kool on lõppenud, toimuvad peaaegu pooled aasta jooksul lastega seotud õnnetused. Enim juhtub lastega õnnetusi mänguväljakutel ja jalgratta või rulaga sõites, kuid uuema aja trendiks on lastel sõita murutraktoriga.

«Kuigi batuutide suurem ostubuum on möödas, ei kao batuudiõnnetused jätkuvalt kahjustatistikast. Samuti ei ole harvad õnnetused ATV, rulluiskude ja jalgratastega kihutades, mille tagajärgedeks on luumurrud või põrutused. Järjest enam kohtab kahjustatistikas märget lasteõnnetusest murutraktoril või -niidukil. On olnud õnnetusjuhtumeid, kus laps on traktorilt kukkudes jäänud jalgu- või käsipidi niiduki lõiketerade vahele,» ütles SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Ta lisas: «Lapsevanematel tuleb rohkem tähelepanu pöörata lapse suvistele tegemistele aias. Ka grillimine ja lõkke tegemine kasutades süütevedelikku jäägu vanema hooleks.»

Enamik lastega seotud õnnetusi lõpeb lapsele kipsis jala või käega, mille paranemine võtab aega keskmiselt 2–4 nädalat. Kuid murutraktori õnnetuse tagajärjel toimunud jala osalise amputatsiooni või hüppeliigese murru ravi võib kesta mitmeid kuid. SEB statistika andmetel on keskmine raviaeg 32 päeva.

Väljamakstav kahjuhüvitis, mis aitab lapsevanemal soetada lapsele ravimeid või aitab kompenseerida sissetulekute puudujääki, sõltub suuresti summast, mis on valitud lastekindlustuse kindlustussummaks. Elu- ja pensionikindlustuse andmetel on keskmine laste õnnetusjuhtumi hüvitis 177 eurot.

Eelmises aastal registreeris elu- ja pensionikindlustus 103 laste õnnetust ja kokku on lapsevanematele välja makstud hüvitisi ligi 20 000 euro eest. Elu- ja pensionikindlustus ei ole teinud ühtegi negatiivset laste kahjujuhtumi väljamaksmisest keeldumise otsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles