Männiku tee viimane lõik avati täies mahus liiklusele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva ennelõunal pandi Männiku teel korraks liiklus seisma, et linnajuhid saaksid lindi läbi lõigata ja kapitaalremondi läbinud teelõigu avatuks kuulutada.


«See teelõik on olnud paljude Saku elanike unistus. Siitkaudu ju liigutakse Sakust linna tööle ja koju tagasi. Täna võib öelda, et see teelõik toob kaht head naabrit teineteisele lähemale,» lausus Saku vallavanem Kuno Rooba.

«Tallinna visiitkaartideks pole mitte ainult lennujaam ja sadam, vaid ka teed, mida mööda linna sisse sõidetakse,» ütles Männiku teed remontinud Lemminkäinen Eesti ASi juhatuse liige Sven Pertens ning avaldas rahulolu selle üle, et üks pealinna visiitkaart näeb igati esinduslik välja. Lemminkäineni tublit tööd Männiku tee rekonstrueerimisel tunnustas ka Savisaar.

Nõmme linnaosavanema Erki Korpi sõnul sai Nõmme täna suurepärase värava nii sõidukitele kui jalgratturitele. «Kindlasti tunnevad sellest rõõmu nii tallinlased kui Saku valla elanikud ja kõik kes siitkaudu suvilasse või seenemetsa sõidavad,» märkis Korp.

Männiku tee viimase lõigu valmimine ühendas Männiku tee jalgrattatee linna piirilt algava ning Saku keskuseni kulgeva enam kui kuue kilomeetri pikkuse kergliiklusteega.

Männiku tee rekonstrueerimine lõigus Pihlaka tänavast kuni linnapiirini, algas 2012. aastal, kuid sügisel valitsenud ilmastikutingimuste tõttu jäid tööd siis lõpetamata ning tee sai lõplikult valmis alles nüüd.

Männiku tee rekonstrueerimise viimases etapis ehitati välja kummaski suunas üks sõidurada, mahasõidualad ning mõlemale poole teed rajati kergliiklustee. Tööde mahus uuendati vee- ja kanalisatsioonitrassid, rajati sademevee kanalisatsioon, rekonstrueeriti soojustorustik, paigaldati uued sidekaablid ja renoveeriti tänavavalgustus, korrastati haljastus ja paigaldati liikluskorraldusvahendid

Männiku tee rekonstrueerimise peatöövõtja oli Lemminkäinen Eesti AS ja projekteerija OÜ Tinter Projekt. Ehitustööde kogumaksumus on 2,4 miljonit eurot. Remonditava lõigu pikkus oli 1,2 kilomeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles