Elukindlustajate preemiad on märkimisväärselt kukkunud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käepigistus
Käepigistus Foto: SCANPIX

Elukindlustust pakkuvate firmade preemiad on võrreldes mulluse nelja kuuga märkimisväärselt kukkunud. Enim on kaotanud SEB.


Swedbank Elukindlustus kogus aprillis 33,6 ning SEB 20,3 miljonit krooni. Sampo Life kogus aprillikuus 84,6 miljoni krooni eest preemiaid, mis on suurim summa, mida Eesti elukindlustajad selle aasta nelja kuuga kogunud on.

Samas on mõlema esimesena mainitud preemiasummad olnud aasta alguse esimeste kuude jooksul üpris stabiilsed, jäädes vastavalt 30 ning 20 miljoni krooni kanti. Sampo jaoks oli tegemist erakordse tuluga.

Sampo Life'i juhatuse esimees Imre Madison tunnistas aripaev.ee-le, et müüki aitasid paisutada suurinvestori(te) sissemaksed, mistõttu järgnevatel kuudel selliseid meganumbreid oodata ei ole.

Tavaliselt tuleb 90 protsenti elukindlustuse rahast sisse igakuiste püsimaksetena ja 10 protsenti pisteliselt. Seekord oli siis pisteliste maksete osakaal ülisuur.

Kokku kogusid Eesti elukindlustajad aprillis 152,8 miljonit krooni, mis tähendab, et Sampo osa sellest on rohkem kui pool.

Vaadates statistikaameti andmebaasist elukindlustajate tulemusi, on ilmselge, et need on langenud. Mullu nelja kuuga kogus näiteks Swedbank kuus keskmiselt 44,4 miljonit krooni. Tänavu on keskmine 33 miljonit.

SEB möödunud aasta nelja kuu keskmine oli 39,5 miljonit, tänavu 20,6 miljonit. Sampo Life'il olid summad vastavalt 19,2 ning tulenevalt erakordsest tulust 29,3 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles