Vanaproua: nõusolekut hääletamiseks küsis Kristiina Ojuland

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Timo Arbeiter

Reformierakonda kuuluv peatselt 90-aastaseks saav Heli Laine Sinijärv osales erakonna juhatuse valimistel e-hääletuse kaudu, ehkki tal ei ole arvutitki, ning vanaproua sõnul küsis temalt hääletamiseks telefonitsi nõusolekut Kristiina Ojuland.

«Küsiti, kuhu ma tahan astuda, ja ma andsin nõusoleku,» meenutab ta ja lisab, et otsustas kõrges eas erakonnaga liituda, kuna talle öeldi, et tulemas on vanemate kogu ning neil on vaja eakaid inimesi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sinijärv nentis aga, et vanemate kogu on ainult Tallinnas ja temale on Rakverest sinna kauge sõita.

Küsimusele, kuidas sai võimalikuks, et tema poolt ikkagi elektrooniliselt hääletati, vastas Sinijärv, et talle helistati ja küsiti ning ta andis nõusoleku. Kuidas suuliselt antud hääl elektroonilise häälena kirja läks, proua ei tea, küll aga meenutab, et kui tänavu taas juhatust valiti, helistati talle uuesti ning helistajaks oli Kristiina Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles