Suurhaiglates pole öösiti kõigi erialade arste

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnas polnud eile pärastlõunal parajasti ühtegi abivajajat ning ortopeed Liivi Salustel (esiplaanil paremal) ja tema kolleegidel polnud põhjust kedagi lisaks valvesse appi kutsuda.
Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnas polnud eile pärastlõunal parajasti ühtegi abivajajat ning ortopeed Liivi Salustel (esiplaanil paremal) ja tema kolleegidel polnud põhjust kedagi lisaks valvesse appi kutsuda. Foto: Küllike Rooväli

Mitmes Eesti suurhaiglas pole öisel ajal kõikide erialade valvearste kohapeal, vaid osa neist on koduvalves. Haiglate kinnitusel pole paanikaks põhjust, sest kriitilises olukorras tegelevad valvearsti haiglasse saabumiseni patsiendiga erakorralise meditsiini osakonna arstid.

«Päeval on haiglas valvearstid kõigil erialadel, milles haigla raviteenust osutab. Öösel ja nädalavahetustel on osal erialadest valved tagatud nn majavalvetena – valvearst on haiglas – ja osal erialadest väljakutsevalvetena,» selgitas Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) pressiesindaja Inga Lill.

Nn majavalves on selles, ühes Eesti suuremas haiglas 27 arsti ning koduvalves 17 eriala arstid, aga ka kahe operatsioonibrigaadi õed ja tehnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles